WOW İstanbul Festivali grafik görseli

British Council, Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında, 5-6-7 Mart tarihlerinde İstanbul’da ilk kez düzenlenen Women of the World Festival (Dünya Kadınlar Günü Festivali) için Birleşik Krallık merkezli WOW Vakfı ile Sabancı Vakfı’nı bir araya getirdi. Toplumsal cinsiyet açısından eşit bir dünyanın arzu edildiğine, mümkün olduğuna ve acil ihtiyaç duyulduğuna inanan küresel bir hareket niteliğindeki WOW, Türkiye’nin farklı yerlerinden kadınları bu hareketin bir parçası olmak üzere birleştirdi.  Şehirde Kadın Olmak temasına odaklanan festival, dijitalde olmanın sağladığı erişilebilirlikle , Türkiye’ye açılarak müzik, performans, video, tartışma ve münazaralar yoluyla kadınların seslerini ve hikayelerini paylaştı. Festival yayınlandığı ilk üç günde üç milyondan fazla kişiye ulaştı.

WOW İstanbul sanatın dünyaya yeni bakış açıları kazandırarak ve karşılıklı diyaloglar oluşturan yeni ve kapsayıcı alanlar oluşturma gücüne dayanarak kadınları kutlamak ve kadın konularına değinen yeni işbirliklerini yaratmak için kültür ve sanat sektörünü sivil toplumla biraraya getiren eşsiz bir platformdur. 

WOW İstanbul Festivali programlaması British Council Sanat Direktörü Esra A. Aysun liderliğinde, Sabancı Vakfı Programlar Koordinatörü Ayşegül Bayar, Sabancı Vakfı Programlar Yöneticisi Özen Pulat’tan oluşan kürasyon ekibi, Asena Günal (Anadolu Kültür), Aslı İkizoğlu Erensü (Sabancı Üniversitesi), İpek Bozkurt (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu), Özlem Ece (İKSV), Rümeysa Çamdereli (Havle) ve Ülker Uncu (BGST)'dan oluşan danışma kurulu desteği ile kolektif olarak oluşturulmuştur.

WOW İstanbul 'Erişilebilir Her Şey' danışmanlığında herkes için erişilebilir olmayı hedefledi: festival tüm görme ve işitme engelli izleyiciler için gelişmiş erişilebilirlik araçları içermektedir. Tüm yayınlarda (sivil toplum atölyeleri hariç) simultane Türkçe işaret dili çevirisi, Türkçe ve İngilizce altyazı çevirisi ve Türkçe'ye simultane çeviri yapılmıştır.

Festivali izlemek için WOW Festivali İstanbul web sitesini ya da YouTube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Women of the World Festivalleri tanıtım videosu:

WOW Istanbul Think In Toplantıları

WOW Istanbul Think In Toplantıları

Dünyadaki her WOW festivali bir şehre adanmıştır ve WOW Think In adı verilen ön toplantılarla başlar. WOW Think In toplantıları, festival ekibinin farklı seslerle bir araya gelerek, o şehirdeki toplumsal cinsiyet eşitliği konularını, o şehrin insanlarından dinlemelerini sağlar. İstanbul’daki WOW Think In toplantıları, Jude Kelly’nin katılımıyla 17 – 18 Eylül 2019 tarihlerinde Feriye İstanbul’da kamunun çeşitli alanlarından 100 kadının katılımı ile gerçekleşti ve toplantılarda festivalde nelerin ve kimlerin temsil edilmesi, programa hangi fikirlerin dahil edilmesi gerektiği, bugün İstanbul’daki kadınlar için en çok geçerliliği olan konuların neler olduğu, bu festivalin, yarısının kadınların oluşturduğu 15 milyonluk İstanbul’da yaşayan farklı kadınların seslerini nasıl daha iyi yansıtabileceği ve nasıl daha kapsayıcı olabileceğine ilişkin soruların tartışıldığı erişilebilir bir platform yaratıldı. WOW Think In toplantıları önümüzdeki dönemde de devam edecek.

Etkinlik fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz.

  • British Council Türkiye Sanat Direktörü Esra A. Aysun'un, Kültürde Kadın Gücü Programı ile ilgili röportajını izleyin.
  • WoW İstanbul Think In katılımcılarının etkinlik hakkındaki görüşlerini dinleyin. 
  • British Council Türkiye Sanat Direktörü Esra A. Aysun'un, Think In Toplantıları hakkında röportajını izleyin. 

WOW Warm Up Kültürde Kadın Gücü Konuşmaları

Think In toplantılarını, yine WOW Festival Istanbul 2021’in ön adımlarından biri olan WOW Warm Up Kültürde Kadın Gücü Konuşmaları serisinin ilk konuşması izledi. 18 Eylül 2019 akşamı Pera Müzesi’nde gerçekleşen konuşmada, Jude Kelly ve Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu Kurucusu Gülseren Onanç, kadınların ortak hareketleri ile toplumlarının geleceğine nasıl katkıda bulundukları ve hem ülkelerine hem de dünyaya nasıl yeni bakış açıları kazandırabileceklerini kendi deneyimleri üzerinden tartıştı.

Etkinlik fotoğraflarına da buradan ulaşabilirsiniz.