Yaratıcı İş birlikleri için Hibe Programı 2023-24
- Türkiye Delegasyonu Edinburgh Festivallerinde
- Yaratıcı iş birlikleri için hibe programı 2024-2025
- Yaratıcı İş birlikleri için Hibe Programı 2023-24
- Yaratıcı İş birlikleri için hibe programı 2022-23
- Umuda Dair - Jane Goodall anlatıyor
- WOW Istanbul festival 2024
- Kültür ve Sanat Alanında Kadın ve Liderlik Programı
- Creative Producers açık çağrısı 2023-2024
- Yaratıcı Ekonomi
- Unlimited Forum - Herkes için Sanat
- Kültürel Beceriler
- Sanat alanında yaptığımız global çalışmalar
- Duvarları Olmayan Müze - Dijital sergi platformu
- Grayson Perry
Çukurova Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo, Sinema, Televizyon Bölümü - Adana
Suppliants of Syria (Suriye’nin Tedarikçileri), hem Türkiye hem de Birleşik Krallık’ta mülteciler ve göç tehdidi altında hisseden insanlar da dahil olmak üzere yeni izleyicilere ulaşan, kültürler arası çalışan yenilikçi bir dijital projedir. Projenin Birleşik Krallık’tan ortağı Border Crossings’in sanatsal yaklaşımının teatralliğini, dijital belgesel formatının dolaysızlığıyla birleştiriyor.
Engelsiz Filmler Festivali - Ankara
Sinema tarihinin yaşayan en büyük yönetmenlerinden Ken Loach, üç filmiyleEngelsiz Filmler Festivali'nin Parmak İzi seçkisinde yer alıyor. Ken Loach’un bu yıl Cannes Film Festivali'nin ana yarışmasında dünya prömiyerini gerçekleştiren son filmi ‘Umudunu Kaybetme / The Old Oak’ Ankara’da ilk kez izleyiciyle buluşurken, seçkideki diğer filmler Loach’un sinema dünyasına adını duyurduğu başyapıtlarından 1969 yapımı ’Kerkenez / Kes’ ve ‘Yağan Taşlar / Raining Stones’ oluyor. İngiliz sanatçı Michael Achtman da program kapsamında Yaratıcı Sesli Betimleme üzerine bir atölye çalışması gerçekleştiriyor.
Uçan Süpürge Film Festivali - Ankara
Perdeye Sahip Çıkıyoruz Uçan Süpürge Film Günleri, Reclaim the Frame ve Uçan Süpürge Derneği ortaklığında Kavaklıdere Sineması gerçekleşiyor. 2 gün süren film günlerinde, Türkiye prömiyeri henüz yapılmamış dört film ve iki söyleşi bulunuyor.
Bozcaada Caz Festivali - Bozcaada
Festival kapsamında kız çocuklarının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla öncü kadın müzisyenlerden İngiliz caz müzisyeni, saksafoncu, besteci, kadın ve LGBTİ+ hakları aktivisti Nubya Garcia ile bir söyleşi gerçekleşiyor.
Gönül Köprüsü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (geçen senenin hibe kazananı) - Gaziantep
Soundcheck!, Londra’dan Donald Hyslop/Resonance FM/ve Radio Rozana/Gaziantep iş birliğiyle Türkiye'deki kültürel çeşitliliği ve yaratıcı ifadelerin etkileşimini araştıran ilgi çekici bir podcast dizisi oluşturuyor. Özellikle Suriyeli müzik ve müzisyenler ile onların ev sahibi ülkenin kültürel ortamı üzerindeki etkilerine odaklanıyor.
Nefes Kültür Sanat Derneği (geçen senenin hibe kazananı) - Gaziantep
Osmanlı Türk ve Arap müzik mirasına olan ortak ilgiden yola çıkarak Nefes Derneği, King’s College’ın seçkin müzisyenlerinin iş birliği ile Profesör Martin Stokes’un rehberliğinde, Oxford Maqam müzik topluluğunu, İstanbul Üniversitesi’nden Dr. Harun Korkmaz’ı ve Nefes Derneği'nden müzisyen İbrahim Muslimani’yi bir araya getirerek Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki kültürel iş birliğini teşvik ediyor.
Hatay Deprem Dayanışması Derneği - Hatay
‘Dayanıklılık Üretmek: Deprem Sonrası Yeniden Yapılanmada Kadınların Kültürel Canlanması’ projesi, Hatay'ın Samandağ ilçesinde deprem sonrasında kadınları güçlendirmek için tasarlanmış dönüştürücü bir girişimdir. Proje, kültür ve sanat temelli adil ticaret, zanaat ve mekân oluşturma faaliyetlerini bir araya getirerek, afet nedeniyle tahrip olan sanatsal ve zanaat üretim alanlarını yeniden inşa etmeyi amaçlıyor.
AVTO - İstanbul
Uzun soluklu bir araştırma ve sohbet projesi olan ‘Kıyılar’, Türkiye sahil şeridi boyunca insan hareketliliği ile şekillenen coğrafi ve toplumsal değişimlerin izlerini sürerken veri toplama aracı olarak balıkçılık, tarım, imalat, turizm ile legal ve illegal ticaret üzerinden kıyı ekonomisini eksen alıyor. Sosyal coğrafya, ekoloji ve kentsel planlama disiplinlerinin odağında Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz’i sınırları boyunca inceliyor. ‘Kıyılar’ ortak öğrenme yoluyla Türkiye sahilinin güncel durumuna ilişkin aşamalar halinde derlenen bilgiyi yorumlamaya açıyor.
fam° - İstanbul
Sanatın kültürler arası anlayışı ve empatiyi teşvik etme gücünden ilham alan bir aylık sergide, fam° ve projenin Birleşik Krallık ana partneri Grand Matter’ın komünitelerinden dört sanatçı Türkiye’den Hayata Destek ve Birleşik Krallık’tan Choose Love kuruluşları tarafından toplanan gerçek yaşam hikayelerini görselleştiriyor. Hikayeler kapsayıcılık ve çeşitlilik konularını ele alırken yerinden edilmiş veya azınlık grupları önceliklendiriyor.
Koç Üniversitesi - İstanbul
Proje, teknoloji-merkezli, batı dünyası odaklı gelecek vizyonlarının tahakkümüne meydan okuyan ve ona alternatif sunan çoğulcu sürdürülebilirlik gelecekleri yaratmak için tasarım kurgusunu kullanmayı planlıyor. İstanbul ve Lancaster'daki yerel tasarımcılar ve sanatçılarla iş birliği yaparak, sürdürülebilirliğin geleceğini, (hayvanlar, bitkiler, mikroorganizmalar, ekosistemler gibi) insan dışı aktörleri tasarım sürecindeki birer paydaş olarak gören, insandan öte bir bakış açısıyla keşfediyor.
https://kuar.notion.site/DESIGN-LAB-cb4f916bd1154808b496e9c611c073b9
Mitos Boyut Tiyatro Yayınları - İstanbul
Bir oyun yazarlığı ve eko-dramaturgi programı olan ‘Performans Ekolojileri’, kolektif tartışma için bir alan açmayı, programdan beslenecek bir kitap hazırlamayı ve ‘performans ekolojileri’ bağlamında yeni oyun ve performans metinlerinin yazılmasını ve çevirilerini teşvik etmeyi amaçlıyor.
Onagöre Tasarım ve Yayıncılık - İstanbul
‘No Such Thing’ (Herşeyin Bedeli) aksi takdirde karşılaşmayacak iki kişi arasında gerçekleşen bir sohbettir. Bu, yemek üzerinden paylaşılan ve sadece bu iki kişi tarafından şekillendirilen, deneyimlenen ve hatırlanan geçici bir buluşmadır. Quarantine tarafından on seneyi aşkın süredir Manchester’da yürütülen proje kapsamında Onagöre, ‘No Such Thing’ tekniklerini İstanbul’daki yerel sanatçılara aktarmaları için Quarantine’ı davet ediyor.
Galata Perform - İstanbul
Galata Perform ve Good Chance Theatre, ortak yapım Jungle projesi için iş birliği gerçekleştiriyor. Good Chance'in sanat ortağı Ammar Haj Ahmad bir günlük bir performans atölyesi düzenlemek üzere İstanbul'a geliyor. Seçilen Türk ve Suriyeli yerel sanatçılar, Yeni Metin Tiyatro Festivali kapsamında Jungle'ın Türkçe oyun okumalarını izleyicilere sunuyor.
Ege Üniversitesi, Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, Türk Halk Oyunları Bölümü - İzmir
Türk halk danslarını ve Birleşik Krallık çağdaş dansını (Ceyda Tanc Dansı) bir araya getiren proje, geleneksel cinsiyet temsiline dansta meydan okuyarak küresel cinsiyet eşitsizliklerini vurgulayan, kültürlerarası benzersiz bir iş birliğidir. Türk halk dansları çalışmalarında kullanılan bu yenilikçi yol, dans ve cinsiyetle ilgili çağdaş ve kültürel konuları ele alarak, geleneksel cinsiyet rolleri üzerine eleştirel bir bakış açısı ile yaklaşıyor.
https://www.ceydatancdance.com/baci2023
https://konservatuvar.ege.edu.tr/
- Türkiye Delegasyonu Edinburgh Festivallerinde
- Yaratıcı iş birlikleri için hibe programı 2024-2025
- Yaratıcı İş birlikleri için Hibe Programı 2023-24
- Yaratıcı İş birlikleri için hibe programı 2022-23
- Umuda Dair - Jane Goodall anlatıyor
- WOW Istanbul festival 2024
- Kültür ve Sanat Alanında Kadın ve Liderlik Programı
- Creative Producers açık çağrısı 2023-2024
- Yaratıcı Ekonomi
- Unlimited Forum - Herkes için Sanat
- Kültürel Beceriler
- Sanat alanında yaptığımız global çalışmalar
- Duvarları Olmayan Müze - Dijital sergi platformu
- Grayson Perry