British Council olarak, Türkiye Yüksek Öğretim Sohbetleri serimizin üçüncü oturumunu,Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki yükseköğretim ortaklıklarını konuşmak üzere gerçekleştireceğiz. Deneyimlerinizi paylaşmak ve hem Türkiye hem de İngiltere'deki meslektaşlarınızla bağlantı kurmak için üçüncü oturumumuza katılın.
Oturumun konusu "Birleşik Krallık-Türkiye Yüksek Öğrenim Ortaklıklarını Güçlendirmek: Beklentiler”
Küreselleşme, tüm dünyada yükseköğretimde ulusal ve kurumsal ortaklıklara yeni bir boyut getirmekte. Bu ortaklıklar, aynı zamanda bünyesinde 207 yükseköğretim kurumununu barındıran Türk yükseköğretim sektörü için de bir önceliktir.
Bu oturumda, yükseköğretim uzmanları Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki mevcut ortaklıkları konuşacak ve aşağıdaki sorulara cevap bulmaya çalışacak:
- Yükseköğretim ortaklıkları için öncelikli alanlar nelerdir?
- Birleşik Krallık-Türkiye kurumsal ortaklıklarının kurulmasının önündeki mevcut engeller nelerdir?
- Kurumsal ortaklıklar kurmanın temel koşullarının iyileştirilmesine yönelik öneriler nelerdir?
- Gerçek örneklerden hareketle başarılı ortaklıklar kurmayı sağlayan faktörler nelerdir?
03 Şubat Çarşamba günü saat 16.00'da (TR saati) bize katılın. Oturum İngilizce olarak yapılacak ve panel üyeleri, sorularınızı canlı oturum sırasında cevaplayacaktır.
Görüşleriniz bizim için çok değerli. Lütfen etkinlik öncesi anketimize katılarak görüşlerinizi bizimle paylaşın: https://bit.ly/38ZZyMT
Konuşmacılar
Prof. Dr. Murat Yülek - Rektör, OSTIM Teknik Üniversitesi
Prof. Dr. Murat Yülek OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörüdür. Ayrıca Georgetown, Duke ve Yale gibi üniversitelerde de eğitim ve seminerler vermiştir. Çok sayıda akademik ve profesyonel eser sahibi olan Yülek, IMF’de ekonomist, İslam Kalkınma Bankası’nda yatırım uzmanlığı, Dünya Bankası, EBRD, UNCTAD gibi kuruluşlarda danışmanlık ve çeşitli şirket ve bankalarda üst düzey yöneticilik ya da yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Uluslararası danışmanlık şirketi PGlobal’in ortağı olan Yülek, ekonomik kalkınma, kurumsal finans ve yönetim ve makro iktisadi politika alanlarında çeşitli ülkelerde sorumluluklar almıştır. Industrial Policy and Sustainable Growth isimli kitabı, 2018 yılında tanınmış uluslararası yayınevi Springer tarafından yayınlanan ekonomi kitapları içinde en çok indirilen 10 yeni kitap arasında yer almıştır. Yülek, hükümetlere, şirketlere ve uluslararası kurum ve kuruluşlara danışmanlık yapmaktadır.
Pete Richards - Ortaklık Geliştirme ve Operasyon Direktörü, Coventry Üniversitesi
Pete Richards, on yıldan fazla bir süredir Yükseköğretim sektöründe çalışmakta ve Sidney’deki Macquarie Graduate School of Management (şimdi Macquarie Business School), Henley Business School ve Navitas’ta üst düzey, uluslararası ve ticari roller üstlenmektedir. Pete Richards, son dört yıldır Coventry Üniversitesi'nin Akademik Ortaklık Birimi'nde faaliyet göstermekte ve şu anda Üniversitenin Ulusötesi Eğitim (TNE) ekibini yönetmektedir. Ortaklık Geliştirme ve Operasyon Direktörü olarak Pete ve ekibi, dünyanın dört bir yanında bulunan 45 Ulusötesi Eğitim ortaklığından oluşan bir ağı stratejik olarak yönetmekte ve çeşitli TNE modelleri aracılığıyla yaklaşık 19.500 öğrenciye Coventry Üniversitesi programları sunmaktadır.
Ayşe Deniz Özkan - Küresel Eğitim ve Ortaklıklardan Sorumlu Direktör Yardımcısı, Istanbul Aydın Üniversitesi ve EURIE Konferansı Program Kordinatörü
Ayşe Özkan şu anda İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Küresel Eğitim ve Ortaklıklardan sorumlu Direktör Yardımcısıdır. Daha önce yükseköğretim sektöründe öğretim görevlisi olarak 14 yıllık bir deneyime sahip uluslararası bir eğitim profesyonelidir. Uluslararası eğitimin birçok alanında (Erasmus, değişim ve yaz programları, pazarlama ve işe alma, uluslararası öğrencilere yönelik hizmetleri yönetme) çalışmıştır. Aynı zamanda EURIE (Eurasia Higher Education Summit) konferans programının koordinatörüdür. Uluslararası ofis personeli için eğitimler / atölyeler düzenlemektedir. Yüksek öğrenimdeki deneyimi ve ilgi alanları aynı zamanda stratejik planlama, kalite güvencesi ve proje yönetimi konularını da kapsamaktadır.
Prod. Dr. Rachel Brooks - Surrey Üniversitesi
Rachel Brooks, Birleşik Krallık Surrey Üniversitesi'nde Sosyoloji profesörü ve British Journal of Sociology of Education'ın yönetici editörüdür. Uluslararası öğrenci hareketliliği, öğrenci siyaseti ve bakım sorumlulukları olan öğrencilerin deneyimleri dahil olmak üzere yüksek öğretim sosyolojisindeki birçok konuda geniş yayınlar yapmıştır. British Council için İngiltere-Türkiye Yükseköğretim ortaklıkları konusundaki çalışmalarına ek olarak, şu anda Avrupa'daki yükseköğretim öğrencilerinin anlaşılmasına yönelik Avrupa Araştırma Konseyi tarafından finanse edilen büyük bir projeye de ("Eurostudents") liderlik etmektedir. Kaleme aldığı son kitabı: Eğitim ve Toplum: Yerler, Politik Süreçler ve Eğitimde Materyal ve Hareketlilik’tir.
Doç. Dr. Armağan Erdoğan - Beykoz Üniversitesi
Dr. Erdoğan, yükseköğretim çalışmalarında doçenttir. Halen İstanbul'da Beykoz Üniversitesi'nde çalışmaktadır. Araştırma ilgi alanları cinsiyet, uluslararasılaşma ve yükseköğrenimde kalitedir. Türkiye Yükseköğretim Kurulu'ndan burs aldıktan sonra, Warwick Üniversitesi'nden yüksek lisans derecesi almıştır. 2008-2014 yılları arasında Yükseköğretim Kurulu Başkan Danışmanı olarak görev almış; ve 2008 ile 2012 yılları arasında Konsey'de Uluslararası Birim Başkanlığı yapmıştır. Ayrıca Bologna Takip Grubu Türkiye Temsilcisi olarak görev yapmış, ENIC-NARIC Ağında Türkiye irtibat kişisi olarak çalışmış ve EUA Konseyi'nde Türkiye Rektörler Konferansı Genel Sekreteri olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda bir Horizon 2020 projesi olan “EduMAP” ın ülke koordinatörüğünü ve Türkiye'deki Suriyeli üniversite öğrencilerini ve akademisyenleri analiz eden “Elit Diyalog” Projelerinin koordinatörlüğünü yapmıştı
Moderatör: Ayşen Güven - British Council Türkiye Eğitim Direktörü
Türkiye'de yükseköğretim sektöründe İngilizce hizmet kalitesini ulusal ve kurumsal düzeyde geliştirmek için yoğun olarak çalışmaktadır. Ayşen, eğitim dili İngilizce olan bir üniversitede 20 yıl boyunca akademik amaçlı İngilizce eğitimi için müfredat tasarımı, yansıtıcı uygulama, liderlik ve değişim yönetimi konusunda uzmanlaşmış ve Akademik Amaçlı İngilizce (EAP) üzerine odaklanan bir öğretmen, eğitmen ve süpervizör olarak çalışmıştır. Halen IATEFL Özel Amaçlı İngilizce Özel İlgi Grubu'nun (ESP SIG) koordinatörüdür.
İki ayda bir, yükseköğretim profesyonelleri farklı konularda bilgi ve fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelecekler. Daha fazlası için bizi takip etmeye devam edin. Bu serilere katılım ücretsizdir.